Karjana Alexandrova Hagen © 2008 • Privacy Policy • Terms of Use

Maten vår

Motbakke.net

Sånn går no dagan…
Dagbok Oktober
Dagbok November-Desember
Dagbok Januar-April

Gjestebok

Erfaringer

Her går vi

4 Turkamerater

Kjell i snøskred

Langs den norsk - russiske grensa

Dividalen - Altevatn

Skibotten - Altevatn

Altevatn rundt

Avisutklipp

 

Sponsorer:

Fjellguiden
Hovedsponsor

Rema 1000
Hva vi spiser

Bardu Sporten
Hva vi har på oss

Troll Hundefor
Hundefor

Ingeniørbataljonen
Kart

Hva man trenger av energi

Sunt med nøtter

Maten vår i
Oktober

Regina elsker å lage mat. Hun har også funnet interesse i å sette sammen maten til turen. Hun har laget en meny som skal balansere kalorier, proteiner, karbohydrater og fett. Regina har hentet oppskrifter og ernæringstips på internett.

Planen var å ha real turmat til lunch og middag. Det gikk ikke. Alt for lite karbohydrater til å kunne spise både til lunch og middag. Regina valgte derfor å lage egne lunchmeny med masse karbohydrater. Hun har også laget forskjellige frokostblandinger. I tillegg har hun laget forskjellige typer med mellommåltider, koseposer. Frokostblandingen og koseposene er laget av produkter fra REMA 1000.

Vi spiser annenhver time for hele tiden å ha energi til å gå. Det er viktig at vi spiser før vi blir sultne. Venter vi for lenge mellom hvert måltid kan det ta lang tid før kroppen yter maksimalt.

 

FROKOST

Frokostene består av en basis av:
havregryn
havrekli
rosiner
kokosmasse
solsikkekjerner
sukker
tørrmelk
salt
For å få forksjellige smaker har Regina blandet inn forskjellige typer frokostblandinger. Det som har vært viktig i forhold til utvalget har vært å finne de blandingene med mest kalorier og karbohydrater:
Multi Grain Corne Flakes
Honnikorn
Spesial K
Weet sjokolade
Cheerios
Solfrokost
Det fine med frokostblandingen er at den kan spises både med kaldt og varmt vann.


LUNCH

Lunchen består av nudler og rett i koppen. VI har mange forskjellige typer av rett i koppen for å variere smaken. Vi har med oss varmt vann på termos, så til lunch slår vi bare det varme vannet over nudlene og lar det stå en stund, og vips så er maten klar. Enkelt, kaloririkt og godt.

 

MIDDAG

Middagen varierer mellom fire forskjellige Real turmat pakker. Disse er tilfeldig valgt med bakgrunn i hva vi har fått tak i: viltgryte, storfegryte, kylling i sursøt saus, lappskaus og forskjellige typer fiskeretter.

 

KOSEPOSERKoseposer fungerer som mellommåltid. Liten kosepose skal spises mellom frokost og lunch og stor kosepose skal spises mellom lunch og middag. I februar starter vi også med en tredje kosepose. Denne spises enten før middag eller som et kveldsmåltid.


DETALJER

For detaljer i forhold til maten se vedlagt link.
Link